BIBLIOBATTLES 2022

Velkommen til årets Bibliobattles: Minecraft – det største noensinne!

I år kan spillere over hele landet melde seg på. Mange av folkebibliotekene vil bidra med støtte-aktivteter, for eksempel ved å moderere, være dommere, og ikke minst tilby biblioteket som møtested. Alle fylkesbibliotekene bidrar via felles satsing på spill.

Hvert fylke får sin egen server med plass til 100 spillere samtidig, og totalt 200 spillere i løpet av uka. Her kan du bygge så mye du vil i fem dager. Serverne passer for både Java- og Bedrock / Windows-spillere, mobil- og nettbrett, alt unntatt konsoll. 

En annen god nyhet er at du nå kan danne lag med venner og familie. Alt fra én til fire spillere er lov. Kanskje kan dere til og lage en byggeklubb som møtes på biblioteket etter skoletid? 

Hver kveld under byggeperioden vil det bli streamet i en time fra tilfeldige byggverk- På lørdagskvelden avslutter vi med en super-stream hvor vi får besøk av Youtuberne Robthesir og Broonstar.  De skal lede dommerpanelet rundt for å vurdere byggverkene. Dette er absolutt noe familie og venner bør sette av kvelden til. 

Du har tre tema å velge mellom for ditt prosjekt. Det er byggverk som er inspirert av: 

  • “Litteratur” (For eksempel Harry Potter-slottet, et monster fra Percy Jackson, trehuset fra Gutta i trehuset og alt annet fra bøker og tegneserier!)
  • “Spill og film” (Hva med Among us-basen, en kjempestor Steve, “Tilted towers” fra Fortnite, eller huset fra Det levende slottet – du velger!)
  • “Bibliotek” (Kopier ditt bibliotek, biblioteket i Alexandria, eller bygg ditt ultimate drømmebibliotek – alt er lov!)
  • Du skriver i påmeldingsskjemaet hvilket tema du bruker og får en helhetlig vurdering ut fra antall spillere, likhet, material-bruk og kreativitet.

  • Serverne åpner mandag 14. November klokka 17.00 og stenger torsdag den 17. klokka 21.00. 
  • I det tidsrommet kan du spille og få støtte av våre moderatorer mellom 17.00 og 21.00 hver dag. 
  • Klokka 18.00 hver kveld blir det også en times sending på Twitch med klipp fra dagens hendelser. 
  • Fredag den 18. Er serverene stengt, og vi bruker dagen til å gå gjennom byggverkene og kåre de beste bidragene. 
  • Lørdag den 19. Klokka 18.00 starter finalestreamen hvor vi går gjennom de beste byggverkene fra hvert fylke og kårer nasjonale vinnere. Streamen vil bli ledet av de kjente Youtuberene og Minecraft-spillerne Robthesir og Broonstar, så se frem til god stemning og engasjement.
  • Vinnerene kjemper om pokaler innenfor ulike klasser, så vel som en spillpakke til sitt nærmeste bibliotek. Mer om dette kan du lese om under informasjon

Vi anbefaler at du starter din reise der med å se videoguidene under informasjon – og deretter lese reglene før du setter i gang. Lykke til!

Bli med på vår Discord Server!