Virtual Reality

VR er en unik spillopplevelse. I stedet for å betrakte spillverdenen fra utsiden, plasseres du midt i den. Denne effekten oppnås ved hjelp av et headset som skjuler verden rundt deg, og samtidig bringer små display helt opp til øynene. Ved hjelp av sensorer utenpå headsettet fører bevegelser på hodet til at du ser deg rundt i spillverdenen, mens synkroniserte håndkontroller, lar deg se og bevege hendene dine.

 

Resultatet er en grad av tilstedeværelse som kan brukes til alt fra meditasjon til opplæring av ambulansepersonell, utforsking av verdens gater, og ikke minst helt utrolige spill- og videoopplevelser. Nybegynnere kan bli litt «sjøsyke», særlig ved bruk av apper med mye raske bevegelser, men for de fleste går dette over med tilvenning.

Hva skal man velge?

Det største valget i dag står mellom bærbar eller stasjonær VR. På det bærbare markedet i dag, er Oculus Quest 2 det åpenbare valget. 

 

Med Oculus Quest 2 får du et batteridrevet headset med to kontrollere, en lader, og alt annet innebygd. Det veier lite, er enkelt å sette opp, og kan om ønskelig kobles til en PC for tilgang til alle titler som en gang var eksklusive for rene PC-headset. 

Har du likevel en kraftig gaming-pc, mulighet til å sette av et fast område til VR, og ønsker å investere penger i den beste VR-løsningen på markedet, så er det flere fordeler med de stasjonære løsningene også. Her er all plassen i hodesettet dedikert til bilde og sensorer, noe som gir bedre bilde, komfort, og i noen tilfeller større bilde og mer nøyaktig sporing – særlig i spill med mye action. Vil du ha den optimale VR-opplevelsen er derfor dette veien å gå. 
Til syvende og sist må du derfor vurdere og hva du skal bruke VR til, og hvor mye du er villig til å investere, men det er ingen tvil om at Oculus Quest 2 tidlig i 2021, er den beste løsningen for de fleste – og en flott inngang til VR.

Stasjonær VR

Lav

  • Oculus Rift S

  • Pris: ca. 5000 kr

Middels

  • Hp Reverb G2

  • Pris: ca. 7500 k

Høy

  • HTC Vive Pro kit 2.0

  • Pris: ca. 14 000

Bærbar VR

Oculus Quest 2

  • Pris: ca. 4000 kr