Minecraft byggekonkurranse

Guide til Minecraft byggekonkurranse

Her finner du som er påmeldt informasjon om hvordan du logger inn i spillet på turneringsdagen.

Din Microsoft Gamertag

Din Microsoft Gamertag er ditt brukernavn i Minecraft. Vi bruker din Microsoft Gamertag når vi gir tilgang til serveren. Hvis dette er feil, så får vi deg ikke inn. Sjekk derfor igjen at Gamertagen du har oppgitt til oss er riktig, og ta kontakt dersom den er feil.

Hvis du er usikker på hva ditt Microsoft Gamertag er, så er dette navnet som dukker opp når du logger på i hovedmenyen på Minecraft. Står det “logg på” eller “sign up” der, så må du gjøre det først.

Hvordan kommer jeg inn i spillet på turneringsdagen?

Invitasjoner på PC / Mobil / Nettbrett

Metode: Mottar serverinfo på turneringsdagen og legger til ny server i menyen før start.

Du får tilsendt informasjonen du trenger for å komme inn på serveren kl. 12:00 på turneringsdagen. Deretter gjør du følgende:

  1. Trykk på “Legg til server” i startmenyen i Minecraft.
  2. Fyll inn feltene “Servernavn”, “Serveradresse” og “Port” med følgende informasjon:

    Servernavn: Bibliogames
    Serveradresse: mc10.spillvert.no
    Port: 27291

Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å spille på serveren før kl. 18:00 på turneringsdagen, selv etter at den er lagt inn. Det er da vi åpner for dagens påmeldte.

Viktig: Vi gjentar for PC-spillerne at det ikke er mulig å spille med Java-utgaven av Minecraft.

Er du usikker på hva du har, så ser du det enkelt hvis du åpner spillet: Det står “Java Edition” både i oppstartvinduet og hovedmenyen på Java-utgaven.

Invitasjoner på Playstation / Xbox / Nintendo

Metode: Logge på Minecraft og vente i hovedmenyen på invitasjon

Spiller du på en av disse plattformene (konsoller) har du ikke mulighet til å koble deg på serveren selv. I stedet kommer du inn ved å godta en invitasjon fra vår moderator med navnet “Bibliominer4”.

Mellom 17.30 og 18.30 på turneringsdagen vil du motta en telefon fra oss, slik at vi kan time vår invitasjon slik at du ser den, og rekker å godta før den forsvinner.

Viktig: Foreldrekontroll

For å kunne ta mot invitasjoner fra oss er det viktig at du enten bruker en konto hvor spillerens alder er satt til å være over 13 år, eller, om dette er en barnekonto som er laget via en voksens konto, har tillatt invitasjoner fra andre i personvernsinnstillingene: https://account.xbox.com/nb-no/Settings?rtc=1&wa=wsignin1.0&activetab=main:privilegetab

OBS! Hvis denne lenken ikke leder deg til innstillingene, har du mest sannsynlig en vanlig konto uten foreldrekontroll, der spillerens alder er satt til under 13 år. Da blokkerer Microsoft kontoen for spill med andre, og denne kontoen kan ikke brukes til det før spilleren fyller 13 år. I så tilfelle må du enten prøve å endre fødselsdatoen slik at spilleren passerer 13 år, eller lage en ny konto og kjøpe Minecraft på nytt.

Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere og andre spillere?

Vi besvarer mail etter kapasitet på post@bibliogames.no. Selv om våre spillverter bestreber seg på å levere en så profesjonell tjeneste som mulig, er alle i Bibliogames frivillige som gjør dette på fritiden.

Har du spørsmål, anbefaler vi derfor at du først sjekker vår samling av svar på mest stilte spørsmål.

Du bør også bli med i vår Discord-kanal for turneringen. Her kan du stille spørsmål og komme i kontakt med andre spillere.

For de som er ukjent med Discord er dette en kommunikasjonsplattform (ikke ulik Skype / Messenger) som finnes på både PC, mobil og nettbrett. Kanalene våre passes på av moderatorer, og er programmert til å blokkere dårlig språkbruk, så vel som deling av bilder og lenker.