Minecraft byggekonkurranse

Vanlige spørsmål

Hvilken versjon av Minecraft bruker dere i turneringen?

Vi spiller Windows 10 / “Bedrock”- utgaven. Hvis du bruker nettbrett, mobil eller konsoll, har du garantert Bedrock. PC-brukere kan også ha en versjon som heter JAVA, men denne kjøpes fra Mojangs nettside og ser helt annerledes ut i oppstarten. Java-eiere blir for eksempel møtt av et påloggingsvindu når de starter spillet, mens alle andre kommer rett til startmenyen. Java kan ikke være med. Konsolleiere må i tillegg ha et aktivt online-abonnement, slik som Playstation Plus.

Hvor mange kan delta?

15 deltakere per kommune

Hvordan vet vi når vi skal starte og slutte å bygge?

Turneringsdato og tid for din kommune legges ut her på nettsiden 20. august.

Når du kommer inn i vår Minecraft-verden, vil du måtte vente på å bli teleportert til riktig sted. Når du har blitt teleportert, er det bare å bygge helt til vi tar deg ut igjen.

Hvordan logger jeg på riktig verden når turneringen starter?

Se vår guide for hvordan du kommer deg inn i spillet på turneringsdagen. Mer at det er forskjellig påloggingsmåte for de som spiller på PC/nettbrett og de som spiller på konsoll.

Jeg får ikke mottatt venneinvitasjoner og spiller på konsoll, hvordan kan jeg bli med?

For å kunne ta mot invitasjoner fra andre er det veldig viktig at du enten bruker en konto hvor spillerens alder er satt til å være over 13 år. Dersom dette er en barnekonto du har laget via din egen konto, må du ha tillatt invitasjoner fra andre i personvernsinnstillingene.

Hvor finner jeg mitt Microsoft Gamertag?

Serveren slipper bare inn Gamertags (brukernavn) vi har godkjent. Riktig gamertag i påmeldingsskjemaet er derfor veldig viktig. Kontakt oss dersom du oppdager at du har oppgitt feil Gamertag. Gamertag-en står over karakteren din på startskjermen, så sant du har logget på. Hvis du har en knapp hvor det står “logg på” eller “sign up” må du gjøre dette først. Du kan også finne ditt Gamertag inne på Xbox Console i Windows hvis du har tilgang på en PC.

Hva skjer hvis jeg må trekke meg? Kan noen andre spille for meg i finalen?

Det er ikke lov å la andre spille for seg. Hvis det oppdages blir du diskvalifisert.

Hvordan kåres vinneren?

Etter en time med bygging, må alle forlate serveren. Tre dommere vurderer alle byggverkene og blir enige om en vinner. Resultatet legges ut på hovedsiden her innen klokka 12.00 dagen etter.

Hva får vinneren?

Vinnerne av de lokale turneringene får et gavekort på Komplett på 200 kr. Vinneren av den nasjonale finalen får et gavekort fra Komplett på 2000 kr.

Må vi bygge innenfor et område? Foreksempel 30x30x20 eller kan man lage så stort man vil?

Dere teleporteres til et eget område på 1000 x 1000 blokker. I praksis kan dere bygge så mye dere vil, men skulle du mot alle odds bygge deg mot en annes område har du ansvar for å stoppe før dere møtes.

Hvis man kommer til finalen i Minecraft, kan man fortsette på samme hus som man brukte til å komme til finalen?

Nei, du må starte på et nytt byggverk i finalen, men – temaet er det samme. Du kan altså perfeksjonere byggverket fra første runde hvis du vil lage det samme en gang til.