Fortnite-turnering

Veileder til bruk av Challengermode i Fortnite-turneringer

Challengermode er verktøy Bibliogames bruker til å arrangere turneringer i blant annet Fortnite og Rocket League. For å bli med i turneringene må man ha en bruker på Challengermode og registrere deltakelse inne på siden. Her går vi gjennom hvordan man oppretter bruker, hvordan man blir med i en turnering og hvordan turneringen gjennomføres.

Deltakere i Bibliobattles 2021 vil få tilsendt invitasjon til sin Fortnite-turnering i Challengermode via Discord-kanalen for turneringen når påmeldingen er stengt. Du kan da starte registreringen. Opprette bruker kan du gjøre allerede nå.
Selv om Challengermode har en chat, skal Discord brukes til alt av support-spørsmål.

Opprette bruker

Man kan lage en bruker på Challengermode på to måter: Opprette en helt ny bruker eller bruke eksisterende bruker fra en støttet plattform.

Dersom du ikke allerede har en bruker anbefaler vi at du oppretter bruker via Discord. Da må du altså først lage en Discord-bruker hvis du ikke har en.

Trykk deretter på “Sign up with Discord”.

Logg inn på Discord med e-post og passord.

Hvis det er første gang du logger inn på Discord på denne PC-en, vil du måtte verifisere innloggingen din. Da får du en e-post fra Discord.

Gå tilbake til Challengermode og logg inn på nytt. Når Discord spør om tillatelse angående Challengermode-tilgang, trykk “Authorize”.

Du har nå en bruker i Challengermode og er klar for å registrere deg på turneringssiden når lenke til denne blir gitt ut.

Legge inn brukernavn

Når du registrerer brukernavn er det viktig at du bruker ditt in-game brukernavn i Fortnite.

Man kan legge til brukernavn når man blir med i turneringen, eller man kan gjøre det på forhånd ved å trykke på “Add game” knappen øverst til venstre på Challengermode.

Obs! Hvis du endrer brukernavnet ditt i Fortnite etter å ha registrert brukeren på Challengermode er det viktig at du også oppdaterer den informasjonen på Challengermode.

Turneringen

Spillere vil motta en invitasjon til turneringssiden i Challengermode inne på sin turneringsgruppes Discord kanal. Klikk på lenken, trykk på knappen som dukker opp, og du er inne på turneringen på Challengermode. 

Når man er inne på turneringssiden trykker man på “Join tournament” for å melde seg på.

Når du ser navnet ditt under “Participants” har du meldt deg på.

Obs! Du må bekrefte deltagelse i løpet av de siste 60 minuttene før turneringsstart for å delta i turneringen. Det er med andre ord ikke nok å melde seg på, man må også bekrefte at man skal spille rett før turneringsstart. Les videre for å se hvordan dette gjøres.

Danne lag

For å danne lag med en din lagkamerat trykker du først på “Edit team” inne på turneringssiden.

Inne på “Edit team” kan du trykke på “Invite member”. Du vil da få opp en invitasjonslenke du kan sende til spilleren du skal være på lag med. Du kan også søke etter den andre spilleren direkte i Challengermode dersom du har brukernavnet deres.

Når invitasjonen er akseptert skal begge spillere dukke opp inne på team-siden.

Turneringen

Registrer at du er til stede

På turneringsdagen må man bekrefte deltagelse inne på turneringen i Challengermode. Dette forteller oss at du fortsatt er interessert i å være med og at du er klar for å spille.

Det vil være mulig å bekrefte deltagelse i 60 minutter før turneringen starter.

Obs! Turneringen starter automatisk på angitt tidspunkt. Hvis du ikke har registrert deg i tide vil du ikke få vært med i turneringen. Sørg derfor for at du bekrefter deltagelse.

Finn og start din kamp

For å bli med i kampen trykker du på “Go to game” på Challengermode-siden.

Når du har trykket på “Go to game” kan du sjekke chatten på Challengermode og finne customkoden du skal skrive inn i Fortnite for å bli med i første runde.

Bli med i turneringen i Fortnite

I Fortnite skifter du først fra solospill til duos.

Trykk på “Custom options” nede i høyre hjørne.

Her fyller du inn koden du får på Challegermode og trykker på “Accept”.

Trykk på “Accept”.

Dere er klare til å spille og kan trykke på “Play”.

Hvis lagkameraten din ikke møter opp

Dersom lagkameraten din ikke møter opp kan du spille alene. Du må da velge “Duos” inne i Fortnite, og “Don’t fill” (På bildet over “Accept”). Dersom du glemmer å ta av “Fill” og blir matchet med en annen enslig spiller, så får ingen av dere poeng. Dette er veldig viktig for at poengberegningen skal bli riktig. Duo spillere som mangler lagkamerat på kampdagen kan spille solo, men får ikke hjelp til å finne ny lagkamerat. 

Rapportere resultater (med bildebevis)

Når runden er over må du trykke på “Match stats” før du går til lobby igjen. Deretter trykker du på escape for å få opp lagkameraten sine stats. Så tar du skjermbilde og sender inn når du kommer tilbake til turneringssiden på Challengermode igjen. Her vil det vente en knapp på deg hvor det står “Report results”. Her skriver du inn antall kills og plassering, og laster opp bildet ditt. Så er det bare å trykke på “Go to next game”, og “Start game”. Så kan du vente på ny nøkkel og gjenta prosedyren. 

Dersom det fortsatt er noe du lurer på, kan du ta kontakt med oss på turneringens Discord.