På denne siden finner du som bibliotekansatt svar på alt du lurer på om Bibliobattles.

Hva er Bibliobattles?

Bibliobattles er en årlig begivenhet der Bibliogames, i samarbeid med bibliotek over hele Norge, leverer online-turneringer i utvalgte spill til spillere over hele landet. I år tilbyr vi turneringer i Minecraft, Fortnite og Rocket League – noe for den kreative og noe for den action-orienterte spilleren.

Bibliobattles fungerer ved at hvert enkelt bibliotek først melder seg på én eller flere av turneringene Bibliogames tilbyr. Slik sikrer de et gitt antall plasser for sitt område. Mer om dette under. Spillere melder seg deretter på turneringene via vårt påmeldingsskjema og markerer hvilket bibliotek de tilhører. På denne måten blir Bibliobattles ikke bare spiller mot spiller, men også bibliotek mot bibliotek i en episk kamp.

Alle turneringer blir strømmet på vår Twitch-kanal og kommenteres av våre erfarne kommentatorer. Slik kan familie, venner og andre lokalpatrioter følge sine lokale talenter fra kvalifisering i september til superfinale den andre uka i november.

Hvorfor skal mitt bibliotek melde seg på Bibliobattles?

Bibliobattles er en sjanse til å delta i et nasjonalt og internasjonalt krafttak for spillformidling i det offentlige. På nasjonalt nivå samler Bibliobattles bibliotek fra hele Norge med formål om å spre glede blant spillglade barn over hele landet. Finalen i Bibliobattles legges til Nordic Game Week – en uke der alle bibliotek i Norden gjør en felles innsats for spillformidling – og danner slik et bidrag fra bibliotekene i Norge til denne internasjonale begivenheten.

Hva slags turneringer tilbyr dere?

Minecraft byggekonkurranse

I Minecraft arrangeres det byggekonkurranser med fastsatt tema. Dette bygger opp under evner som kreativitet og oppfinnsomhet.

Maks 15 spillere per bibliotek

Fortnite Battle Royale Duos

I Fortnite arrangerer vi battle royale-turnering for lag på to og to spillere. Det gjelder å jobbe sammen og tenke strategisk for å være det siste laget som står igjen.

Maks 40 lag per bibliotek (80 spillere)

Rocket League (2 vs 2)

I Rocket League møtes fotball og bilsport i skjønn forening – kulere blir det ikke. Her arrangerer vi turneringer for lag på to spillere og to spillere.

Maks 12 lag per bibliotek (24 spillere) 

Hva kan man vinne?

Spillernes premier er gavekort fra Komplett. De kan vinne 200 kr per kvalifiseringsrunde og 2000 kr i de nasjonale finalerundene.

I år som i fjor er også bibliotekene med flest seere på stream med i trekningen av en gratis spilldag med Bibliogames! 

Gjennomføring: Hva må biblioteket gjøre?

Bibliobattles forklart – enkelt og greit

Biblioteket må melde seg på Bibliobattles innen 20. juni.

Turneringsdatoene for ditt bibliotek oppgis innen 1. juli.

Innen 1. juli vil Bibliogames også gi biblioteket tilgang til fiks ferdig markedsføringsmateriale – både fysisk materiale og materiale for digitale plattformer.

Som bibliotek er deres eneste jobb å rekruttere til turneringene blant bibliotekets brukere ved hjelp av markedsføringsmaterialet Bibliogames gir ut.

Spillere melder seg på turneringene via vårt påmeldingsskjema og markerer hvilket bibliotek de tilhører.

Påmelding for spillere lukkes 31. august.

Turneringene begynner i september, og finalen legges til Nordic Game Week den andre uka i november. Bibliogames tar hele ansvaret for avviklingen av turneringene.

Spillere fra samme fylke blandes

I fjor hadde alle bibliotek sin egen turnering og bar hele ansvaret for rekruttering av deltakere selv. Noen steder fylte man ikke opp puljen sin, andre steder ble det for mange til at alle kunne delta.

Derfor vil vi, om biblioteket ikke fyller opp grensen på antall deltakere (se turneringsoversikt lenger opp), sette spillerne dine sammen med de fra et annet bibliotek i samme fylke. Slik blir det flere fulle turneringer, og mer action både for spillerne og seerne som følger turneringene på stream. Forhåpentligvis dyrker det også godt naboskap ved å dele på plassen slik. 😉

Siden spillere blandes og plasseres i puljer fylkesvis anbefaler vi alle bibliotek å markedsføre for hele fylket. Da kan markedsføringsmaterialet som blir utdelt fra Bibliogames helt fint brukes.

Hva koster det?

Prisliste:

Én turnering3000 kr
To turneringer5500 kr
Tre turneringer8000 kr

Vi gir også 10% i rabatt for bibliotek fra samme fylke som bestiller sammen. For eksempel dersom Asker, Lørenskog og Sørumsand bibliotek hver betaler 8000 kr for å delta på alle tre turneringer, får de det heller til en pris på 21600 kr, eller 7200 kr hver. 

Alternativ modell: Selvstendig gjennomføring

Denne modellen innebærer at biblioteket gjør alt arbeidet med innledende runde selv, og finner en finalist de ønsker å sende til finalen. Vi tar da vedkommende imot på lik linje med de som har vunnet frem gjennom våre egne turneringer. Dette koster 500 kr per turnering.

Påmelding

Bibliotekpåmeldingen til Bibliobattles 2021 er nå stengt.


This event is not sponsored, endorsed, or administered by Epic Games, Inc.