INFORMASJON

Under ligger en full guide til deltagelse på Bedrock og Java, i tillegg til informasjon om finalen og premieutdeling på bunnen. Det ligger også videoer under guiden til Bedrock. Disse videoene er relevante uansett hvilken plattform du spiller på.

Guide til Bedrock:

Trinn 0: Gjør et godt forarbeid!

Når du kommer inn på serveren vår, så spiller noen alene og noen på lag. De som spiller alene kan velge og styre alt med tomten sin selv.. 

Hvis du skal spille på lag med noen, så må en av dere være lagkaptein. Det er nemlig slik at den som inviterer venner til sin tomt, er den eneste som kan registrere laget og melde det på i konkurransen. 

En annen ting er at man skal oppgi et tema for byggverket når man registrerer seg, et navn på byggverket, og et navn på laget. Dette bør dere har blitt enige om på forhånd. Sist, men ikke minst så er det jo sånn at det biblioteket man registrerer seg hos vil være det biblioteket som får pokal og Playstation 5 stående hos seg hvis dere vinner. Skal du spille på lag, så bør dere derfor bli enige på forhånd om hvem sitt bibliotek dere skal velge – hvis dere ikke bor rett ved samme bibliotek da.

 

Trinn 1: Bli med inn på serveren

I hovedmenyen på Minecraft, velg “Servere”, bla deg ned til bunnen, velg “add / legg til server” og fyll inn: 

 

Servernavn: Bibliobattles 22

IP: Battle.bibliogames.no

Port: 19132 

Du kommer nå inn på serverens startområde hvor du må velge fylke for å komme videre til dit du kan bygge. Ta opp chat / kommandolinje med T (eller snakkeboble på mobil og nettbrett), og skriv /velg fylke. Du får nå opp alle fylkene du kan velge mellom. Når du ser hvordan ditt fylke er skrevet, skriver du for eksempel /velg Oslo. Da kommer du til Oslo-serveren hvor det til enhver tid er plass til 100 spillere. Er det fullt, får du en plass i køen og slipper inn etter hvert som andre forlater serveren. Du kan følge med på skjermen og se din plass i køen og når du slipper inn.

 

Trinn 2: Finn din tomt (byggested)

Alle som går inn på serveren får automatisk tildelt et sted å bygge på, kalt en “tomt”. Stedet er tilfeldig for alle og kan ikke endres. Selv om noen kan bli misfornøyd med plasseringen, så er dette også en mulighet til å score flere kreativitetspoeng. Har du fått plass på havet, men skapt en øy med skog så er jo det med på å imponere.

For å komme til din tomt, eller byggested, må du åpne chat / kommandolinja og skrive inn /bb tp. Når du da lander på et nytt sted, er du klar til å bygge.

 

Trinn 3: Meld dere på for besøk av dommerne

For at men man blir ikke registrert som deltaker i konkurransen før man har fylt ut et skjema. Det ligger en lenke til dette i spillet, men de som ikke har Java-utgaven kan ikke trykke på disse lenkene. Du finner dette skjemaet her

Måten du som ikke har Java må fylle det ut på er også litt annerledes. I tillegg til å fylle ut den vanlige infoen om deg, byggverket og laget ditt, må du skrive inn TomtID,  adressen til byggverket ditt. 

Denne finner du ved å skrive /bb info inne i Minecraft. Da vil du få opp forskjellig info om laget ditt, og nederst vil det stå en kode på fem tegn kalt “tomtID”. Noter ned denne koden og skriv den inn i skjemaet under “TomtID” når du kommer så langt. 

Vi ønsker også at du lager en høy, rød søyle, og setter et skilt på toppen hvor det står lagnavn og et navn på byggverket. Det kan gjøre det lettere for oss å se hva det er når vi besøker byggverket ditt på stream.

 

Trinn 4: Hvis du vil danne lag med flere spillere

Skal dere delta som et lag kan dere være inntil fire spillere. Det er lov å spille med venner fra andre steder i landet, men da må alle velge samme fylke og bibliotek som lagleder. 

Laglederen må deretter gi medspillerne tilgang til sin tomt. Det gjøres med kommandoen /bb inviter spillernavn

 

Når invitasjonen er sendt får vennen din opp spørsmål om å godta invitasjonen hos seg, og samtidig forlate sin egen tomt. Da må de først skrive /bb godta  Deretter  /bb forlat ok og til slutt /bb godta en siste gang. Dersom man har flere invitasjoner samtidig så må man i tillegg legge til spillernavnet bak, slik:  /bb godta spillernavn

 

Sjekk gjerne ut videoguiden om du synes dette ble forvirrende.  

 

Etter at invitasjonen er godtatt skriver man /bb tp for å komme hjem til lagets tomt. Tomten er ditt private byggeområde som bare du og de på laget ditt kan bygge og ødelegge ting på.

Guide til Java:

Trinn 0: Gjør et godt forarbeid!

Når du kommer inn på serveren vår, så spiller noen alene og noen på lag. De som spiller alene kan velge og styre alt med tomten sin selv.. 

 

Hvis du skal spille på lag med noen, så er det viktig at du har litt info klar på forhånd. Det er nemlig slik at den som inviterer venner til sin tomt, blir stående som lagkaptein. Den som er lagkaptein har ansvaret for å registrere laget. Dette gjøres ved å følge en lenke inne i spillet som lagkapteinen kan få opp ved å skrive /bb registrer i chat-vinduet, men det kan kun gjøres etter at lagkameratene er invitert. 

 

En annen ting er at man skal oppgi et tema for byggverket når man registrerer seg, et navn på byggverket, og et navn på laget. Dette bør dere har blitt enige om på forhånd. Sist, men ikke minst så er det jo sånn at det biblioteket man registrerer seg hos vil være det biblioteket som får premiene stående hos seg hvis dere vinner. Skal du spille på lag, så bør dere også bli enige på forhånd om hvem sitt bibliotek dere skal velge – hvis dere ikke bor rett ved samme bibliotek da. 

 

Trinn 1: Bli med inn på serveren

I hovedmenyen på Minecraft, velg “Multiplayer”, deretter “add / legg til server” og fyll inn: 

 

Servernavn: Bibliobattles 22

IP: Battle.bibliogames.no 

 

Du kommer nå inn på serverens startområde hvor du må velge fylke for å komme videre til dit du kan bygge. Åpne chat / kommandolinje med T (eller snakkeboble på mobil og nettbrett), og skriv /velg. Du får nå opp alle fylkene du kan velge mellom. Når du ser hvordan ditt fylke er skrevet, skriver du for eksempel /velg oslo. Da kommer du til Oslo-serveren hvor det til enhver tid er plass til 100 spillere. Er det fullt, får du en plass i køen og slipper inn etter hvert som andre forlater serveren. Du kan følge med på skjermen og se din plass i køen og når du slipper inn. 

 

Du kommer nå inn på serveren. Er det fullt, får du en plass i køen og slipper inn etter hvert som andre forlater serveren. Du kan følge med på skjermen og se din plass i køen og når du slipper inn.

 

Trinn 2: Finn din tomt (byggested)

Alle som går inn på serveren får automatisk tildelt et sted å bygge på, kalt en “tomt”. Stedet er tilfeldig for alle og kan ikke endres. Selv om noen kan bli misfornøyd med plasseringen, så er dette også en mulighet til å score flere kreativitetspoeng. Har du fått plass på havet, men skaper en øy med skog så er jo det med på å imponere.

For å komme til din tomt, eller byggested, må du åpne chat / kommandolinja med T og skrive inn /bb tp. Når du da lander på neste sted, er du klar til å bygge.

 

Trinn 3: Meld dere på for besøk av dommerne

Nå har du fått mulighet til å bygge, men man blir ikke registrert som deltaker i konkurransen før man har fylt ut et skjema. Dette vil det ligge en lenke til inne i spillet når du har funnet tomten din. Alternativt kan du skrive /bb info og få opp lenken en gang til. Opplever du at musen låser seg når du skriver inn en kommando, kan du trykke på T en gang til for å kunne klikke på lenken. 

Inne på skjemaet må du fylle inn info om deg, byggverket og eventuelle lagkamerater. Pass på at du ikke rører feltet hvor det står “TomtID”. Dette bruker vi til å finne frem til tomten din. 

Vi ønsker også at du lager en høy, rød søyle, og setter et skilt på toppen hvor det står lagnavn og et navn på byggverket. Det kan gjøre det lettere for oss å se hva det er når vi besøker byggverket ditt på stream.

Trinn 4: Hvis du vil danne lag med flere spillere

Skal dere delta som et lag kan dere være inntil fire spillere. Det er lov å spille med venner fra andre steder i landet, men da må alle velge samme fylke og bibliotek som lagleder. 

Laglederen må deretter gi medspillerne tilgang til sin tomt. Det gjøres med kommandoen /bb inviter. Da får vennen din opp spørsmål om å godta invitasjonen hos seg. Da skal man trykke på godta, så trykke på at man godtar å forlate sin egen tomt. Når det er gjort, trykk på den grønne godta en gang til. Til slutt skriver man /bb tp for å komme hjem til lagets tomt.

Om finalen og premieutdeling

 

I hvert fylke vil det kåres én vinner som går videre til den nasjonale finalen. Biblioteket som vinnerlaget er meldt på for å kjempe for, vil da motta en spesialdesignet pokal med lagets navn og deltakere på til utstilling. 

 

Deretter kommer lørdagens finalestream, hvor man åpner med å presentere vinnerne fra hvert fylke. Her vil dommerne dessuten gi en spesiell oppmerksomhet til tre andre byggverk som har utmerket seg innenfor temaene litteratur, spill & film, og bibliotek, men som ikke nådde opp til finalen.

 

Til slutt kommer kåringen av det ultimate byggverket – landets beste, uansett tema. Her vil alle deltakerne på laget få et gavekort på 1000 kroner hver fra Komplett. Biblioteket får i tillegg en unik pokal, så vel som en Playstation 5 med fire kontrollere!

 

NOT AN OFFICIAL MINECRAFT PRODUCT. NOT APPROVED BY OR ASSOCIATED WITH MOJANG